Yazım Kuralları

Özet ve Tam Metin Yazım Kuralları

  1. Çalışmada, ana başlık büyük harfle koyu olarak ortalı şekilde yazılmalıdır. Gönderilen bildiri metinlerini bağımsız hakemler değerlendireceğinden metin içerisinde başvuru sahibinin adı-soyadı ve kurumu gibi bilgiler bulunmamalıdır.
  2. Bildirilerde kullanılan kaynak ve araştırmalar bildiri sonunda bir başlık altında gösterilmelidir.
  3. Bildiri tam metinlerinde başlıktan sonra 200’er kelimelik 10 punto Türkçe ve İngilizce özet yer almalıdır.
  4. Yazılar, Times New Roman yazı karakterinde ve 12 punto büyüklüğünde olmalıdır. Tablo, dipnot ve kullanılan kaynakların punto büyüklüğü ise 10’dur.
  5. Yazılar, A4 boyutunda (29.7x21 cm.) kâğıtlara, Microsoft Word’a uyumlu programda yazılmalı. Ayrıca alt, üst, sağ ve soldan 2,5 cm, alt bilgi ve üst bilgi ise 1,25 cm boşluk bırakılmalıdır. 
  6. Metindeki paragraflarda satır aralığı 1.5 nk olmalıdır. Metinler iki yana dayalı şekilde yazılıp paragraf aralığı bırakılmamalı ve paragraf girintisi 0 cm olmalıdır.
  7. Referanslarda klasik dipnot sistemi benimsenmeli ve dipnotlar sayfa altında yer almalıdır. Kaynak gösterilerken dipnot olarak Yazar adı, soyadı, kitabın adı (koyu olacak şekilde “makale ise tırnak içinde”), yayınevi, yayın yeri, tarihi, sayfa numarası sıralı biçimde verilmelidir. Kullanılan kaynaklar, dipnotlarla aynı biçimde metin sonuna soyada göre alfabetik olarak sıralanarak konmalıdır.
  8. Her tablo veya grafik numaralandırılmalı ve ona uygun bir başlık seçilmelidir. Tablo veya grafik numarası ve adı tam sola dayalı olarak yazılmalı; tablonun veya grafiğin kaynakçası ise tablonun altında yer almalıdır.
  9. Alıntılar tırnak içinde verilmeli; beş satırdan az alıntılar satır arasında, beş satırdan uzun alıntılar ise ana metnin sağından ve solundan 1 cm içeride, blok hâlinde ve 1 satır aralığı ile 1 punto küçük yani (10 punto) olarak yazılmalıdır.
  10. Bildiri tam metinleri en az 3000 ile 7500 kelime arasında olmalıdır.